Ana i Roni | jedinstveno vjenčanje u stilu osamdesetih godina!

Destiny snimatelj, fotograf, allround snimatelj (foto/kamera/dron)

Obred vjenčanja: Crkva Rođenja Marijina
Sala za vjenčanja: Lido Jarun
Catering: Lido
Slastice: Slastičarnica Lucijana
Bend: Apokalipso
Light & effects: Ritam light

Vjenčanica: Vesna Sposa
Makeup artist: Petra Macan
Odijelo: Galileo
Buket i dekoracije: Cvjetni atelje Mirela
Prstenje: Zaks

Tog dana u kolovozu je bilo jako vruće, kod Ronija smo stigli oko podne i nakon kratkog upoznavanja s obitelji smo krenuli sa snimanjem detalja i odmah sa pričom u kojoj Roni piše pismo svojoj Ani. Ideja je bila da montiramo Love Story video kroz koji se uz romantične kadrove proteže priča kako jedno drugome pišu i govore vjenčane zavjete.

Nakon ovog uvodnog dijela smo krenuli snimiti Ronijevo pripremanje za vjenčanje u kojemu je glavni asistent njegov kum. Za snimanje spremanja odlučili smo se za predio dnevne sobe na kojem smo sa zida maknuli fotografiju kako bismo dobili jednoličnu pozadinu što bitno utječe na izdvajanje subjekta od pozadine također smo pomaknuli stolić da dobijemo dovoljno prostora za naše modele, i upalili smo lampu kako bi dobili dodatan izvor svjetla koje nam dopunjuje kompoziciju. S jedne i druge strane dnevne sobe smo odmaknuli zastore kako bismo dobili što više svjetla što je ključno za kvalitetu fotografije.

Kratko fotografiranje kumovima i obitelji, uz formalnu fotografiju sugestijom kod slavljenika pokušavamo isprovocirati osmjeh i neku reakciju kako bi dobili što veseliju fotografiju.

Zatim smo posnimili malo atmosfere te su fotograf i snimatelj otišli do Ane kako bi posnimili sve do dolaska svatova po Anu, a treći član je ostao kako bi fotografirao i kratko posnimio bitne trenutke do dolaska kod Ane

Dok su se Roni i njegovi svatovi zagrijavali i završavali posljednje pripreme kao što je kićenje svadbenog kultnog vozila VW T1 transporter fotograf i snimatelj su stigli do Ane i počeli sa snimanjem detalja, a jedan od prvih je vjenčanica koju smo ovaj puta objesili na drvo pored kuće, ovako obješena vjenčanica sa prirodnom kulisom se savršeno uklapa u naš stil rada.

Pričekali smo da Ana obuće vjenčanicu pa smo krenuli sa snimanjem priprema za vjenčanje u kojima je asistirala kuma.

Deset minuta nam je bilo dovoljno za spremanje, zatim smo našu mladu i kumu zamolili da se preselimo ispred kuće kako bismo iskoristili lijep dan i malo ih vani posnimili. Naš stil rada je da što više mijenjamo kutove i lokacije snimanja pa smo to napravili i ovaj puta, ujedno smo zamolili obitelj i kumove da se pripreme za formalni dio slikanja s mladom.

Prema ranijem dogovoru Ana je uzela papir i olovku i napisala kratke vjenčane zavjete Roniju, a mi smo taj trenutak snimili i kasnije montirali u video te izradili fotke.

I tako smo dočekali trenutak dolaska svatova s Ronijem, Ana se sklonila u kuću i čekala trenutak izlaska nakon što je Roni uspije isprositi od domaćina.

Nakon što je Ana izašla te je Roni izljubio i poklonio joj buket Ana se primila stavljanja kitica , tako da je okitila svog Ronija, kumove, roditelje, braću i sestre, a ostale goste su kitile djeveruše. Zatim se veselje nastavilo uz živu muziku sastava u pratnji, iće i piće koje su pripremila gospoda iz Ketering Kvatrića. Nakon sat vremena veselja i okrijepe krenulo se prema crkvi na obred vjenčanja.

Crkva Rođenja Marijinog je čarobna, odlično svjetlo, komotna je za kretanje što nam omogućava raznolike i kvalitetne kadrove, a poseban dojam ostavlja svijetlo kod ulaza s velikim vratima u pozadini, ovdje su kadrovi čarobni. Obred vjenčanja je trajao tridesetak minuta nakon čega smo ispred oltara poslikali formalne fotografije s obitelji, kumovima i prijateljima te prije izlaska smo ponovili prvi poljubac.

Izlaz iz crkve, veselje okupljenih i čestitanje.

Nakon obreda vjenčanja uzvanici su krenuli prema sali za proslavu, a naš tim  je otišao s mladencima i kumovima na wedding session koji je trajao sat vremena u kojih smo snimili prekrasne materijale (foto/video) . Za lokaciju smo odabrali livadu kod jezera Jarun u Zagrebu.

Nakon sessiona stigli smo do svadbene sale LIDO Jarun u kojoj smo se požurili posnimiti dekoracije i detalje prije nego su ušli gosti.  Ubrzo su se uzvanici smjestili pa smo dočekali mladence i krenuli s programom.

Naša misija je u svakom trenutku postići maksimum ekspresije, a to postižemo raznim tehnikama fotografiranja, igrom svjetla, govorom tijela subjekata što se očituje u pokretu. Tako za vrijeme proslave u jednom trenutku koristimo posebnu tehniku fotografiranja s dužom ekspozicijom i on kamera flash-om kako bismo dobili ovakve fotografije sa dužom ekspozicijom, ova tehnika se često koristi u “Night Life” fotografiji, a kad je koristimo našim mladencima isporučujemo oko dvadeset fotografija u ovoj tehnici.

Tijekom večeri od mladenaca smo zatražili vjenčano prstenje kako bi ga fotografirali Makro tehnikom za koju smo koristili Makro objektiv i dva fleša te puno mašte kako bismo dobili ovakve fotografije.

Rezanje svadbene torte je poseban trenutak na svakom vjenčanju, mi ga fotografiramo široko, u srednjem planu i krupno tako pokrijemo cijelu priču oko rezanja torte nakon koje je na redu bacanje buketa i podvezice.

Nakon bacanja podvezice bili smo gotovi s našim angažmanom pa smo prije pakiranja izašli van da poslikamo i snimimo salu za završne kadrove, zatim smo se spakirali, pozdravili s mladencima, kumovima, roditeljima i završili produkciju ovog vjenčanja.

Istu večer čim smo stigli do stolnog računala materijale smo presnimili i napravili dodatan backup na eksternom hard disku i tek tada legli na spavanac.